חדשות ומאמרים

 

עידן בר אולפן - יצא יין נשאר סוד

לפני יותר מ־ 7,000 שנה גילו יושבי הקווקז את היין והבינו כי הוא נוצר מתסיסה טבעית של
ענבים. 1 יין מופק בעת תסיסה אלכוהולית של תירוש ענבים: הסוכר שבענב מומר בתהליך
מטבולי על ידי שמרים לאתנול )המכונה אלכוהול(. בקבוק יין מכיל באופן כמעט בלעדי את
התוצר של תסיסת הענבים, כאשר ה"כמעט" מתייחס לגופרית דו־חמצנית ) SO2 (, שאותה
מוסיפים כמעט לכל היינות כמעין אנטיביוטיקה, למניעת תהליכים מזיקים. בתהליך הייצור
נעשה אמנם שימוש בחומרים נוספים, בעיקר לצורכי סינון וייצוב, אך אלו אינם נשמרים
במוצר המוגמר...

למאמר המלא לחצו על הפידיאף